EP 3r - L'Assumpció

diumenge, 13 de maig del 2018

PROJECTE: EL CUENTO SOLIDARIO, ( AMB LA FUNDACIÓ SANT JOAN DE DÉU)



Els nins i nines de 3r hem començat un projecte molt bónic i enriquidor per aprendre a ser millors persones amb el món que ens envolta. Tots coneixem molt bé la paraula SOLIDARITAT, però si no la posam en pràctica es queda "buida i sense sentit". D'això es tracta en aquest projecte, de posar el nostre granet d'arena per a fer un món més solidari.
 Decidírem oferir la nostra ajuda a la La Fundació Sant Joan de Déu i sense pensar-ho ens  van obrir les portes per treballar conjuntament i fer el nostre projecte realitat. La Fundació no havia treballat mai amb escoles de primària i gràcies a nosaltres han posat amb marxa "L'ESCOLA SOLIDÀRIA" (ja hem posat el primer granet d'arena!). Aquí teniu l'enllaç de la seva web a on podeu veure l'escrit que ells feren de la seva visita:

Aquí vos deixo també el link de la seva pàgina perquè pogueu veure els diferents serveis que dóna la Fundació: Fundació Sant Joan de Déu

Abans d'explicar-vos la visita de la Fundació, m'agradaria fer un petit incís del què serà el nostre projecte. Es tracta d'un Projecte interdisciplinar i de servei a on treballarem a la vegada els valors (solidaritat, empatia...) i  la narrativa "El cuento" (assignatura de Lengua).  

a) Què hem fet fins ara?

-  Hem començat treballant el concepte "Solidaritat". Començàrem la primera sessió mirant un petit relat "La flor más grande del mundo" i reflexionàrem sobre el contingut.

- Hem donat la nostra pròpia definició de la paraula "solidaritat".

- Hem diferenciat accions solidàries de les que no ho són observant imatges de revistes, diaris... actuals.

- Ens hem posat "els prismàtics de pirates" i hem observant entre nosaltres actes solidaris que hem fet als nostres companys o que ens han fet a nosaltres. 

                                                CERCAM COMPANY SOLIDARIS



- Hem rebut la visita de la Fundació Sant Joan de Déu i ens han explicat quins actes solidaris es duen a terme a través de la seva fundació i ens proposen dur a terme un Projecte de Solidaritat per a ells. 
Ens expliquen, mitjançant un conte, que tenen un centre d'acollida a on hi ha famíllies (amb nins com nosaltres) que eren com les nostres i ara s'han trobat que no tenen feina, ni lloc on estar. Ens proposen que cada un de nosaltres "apadrinem" un nin del centre i que li escriguem un petit escrit animant-los a seguir endavant (Alguns escrigueren frases molt boniques!). Finalment, ens proposen dur a terme el següent projecte: Cada un de nosaltres escriurà un conte al nin que hagi apadrinat. D'aquesta manera podrem ajudar a fer les nits d'aquests nins molt més entretingudes i agradables i els ajudarem a somniar i a fer que  olvidin per un moment els seus problemes. Aquí comença ara la nostra següent tasca. Aquesta setmana posarem cap, mans i cor per fer realitat el nostre projecte. 





ESCOLTAM EL CONTE





PENSAM I ESCRIVIM FRASES D'ÀNIMS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.